11 Eylül 2017 Pazartesi

GELENEKSEL SANATLARIMIZI YAŞATANLAR-III, AHLAT KÜLTÜR SANAT VE ÇEVRE VAKFI, İlhami NALBANTOĞLU

Evren Daşdağ
GELENEKSEL SANATLARIMIZI YAŞATANLAR-III
ÇİNİ SANATÇISI 
EVREN DAŞDAĞ
Evren Daşdağ,  Ankara’da doğdu, 1988’de Mimar Sinan  Güzel  Sanatlar Üniversitesi , Seramik ve Cam Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. 1989-1996 ve 2006-2010 yılları arasında TRT Gap  Diyarbakır Radyosu ve TRT Gap Televizyonu’nda  haber spikeri olarak çalıştı. Pek çok program sundu. Ayrıca, “Şairlerimiz ve Şiirlerimiz” adlı  şiir programını hazırlayıp sundu.
Evren Dağdaş, 1996 Yılında, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne Öğretim Görevlisi olarak atandı.
2001 Yılında, Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim İş Eğitimi alanında ABD’de doktorasını tamamladı.
Evren Dağdaş, 2014 Yılında Doçent oldu. Uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleleri, uluslararası ve ulusal  bilimsel toplantılarda  değişik alanlarda bildiriler sunumunu gerçekleştirdi.
Evren Daşdağ'ın Eserlerinden Bir Örnek
“Diyarbakır 
Geleneksel 
El Sanatları”
Evren Daşdağ, “Diyarbakır Geleneksel El Sanatları”  adlı iki ciltlik bir yayın organının editörlüğünü yaptı. Sanat, Sanat Tarihi, Sanat Eğitimi, Doğru ve Güzel Konuşma, Radyo ve Televizyonda Görüşme Teknikleri, ve Diksiyon Üzerine Çeşitli Seminer ve Konferanslar verdi, değişik alanlarda Panellere katıldı.  Yurt içi ve Yurdışında kişisel sergiler açtı ve çok sayıda karma sergilere katıldı. Eserleri çeşitli koleksiyonlarda yer aldı.
YURT İÇİ VE YURT DIŞI
Evren Daşdağ, Yurt içi ve Yurtdışında çeşitli Workshoplar, Sergiler, Yarışmalar ve Çalıştaylar düzenledi. Halen Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesidir. Ayrıca Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği GESAM’ın üyesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder